Ochraňte své investice do IT. Integrovaná architektura umožní růst

Interaktivní průvodce na stránkách Bezzateze.cz pomůže vybrat nejlepší řešení pro vaši firmu.

Interaktivní průvodce na stránkách Bezzateze.cz pomůže vybrat nejlepší řešení pro vaši firmu.

Schopnost dlouhodobě predikovat nutné investice do IT infrastruktury může být zásadní konkurenční výhodou. Optimalizace nákladů a tím i nižší fixní náklady mohou totiž firmě pomoci uspět ve vysoce konkurenčním prostředí. V neustále měnícím se světě IT je něco takového obtížné, ale nikoli nemožné. Snad proto patří sektor integrované architektury k těm nejrychleji rostoucím v IT.

Interaktivní průvodce na stránkách Bezzateze.cz pomůže vybrat nejlepší řešení pro vaši firmu.

Cesta do pekla bývá dlážděna dobrými úmysly, říká jedno přísloví. Bohužel je to právě IT, kde je často snaha o maximální úspory a snížení nákladů na vlastnictví, onou pověstnou cestou do pekel. Zejména v případech, kdy podobné snahy postrádají dlouhodobější plán. Podhodnocení budoucího vývoje společnosti a růstu nároků na IT infrastrukturu totiž následně vede k nekoncepčnímu dokupování dalších prvků v časové tísni a tím i k velkým (a obtížně predikovatelným nákladům). Nyní se ale velké zátěže v IT můžete zbavit!

Konec skládačkám

Důvody, proč je tak zvaná integrovaná architektura stále populárnější, jsou vlastně zcela jednoduché. Firmy získávají vyvážené a odladěné řešení, které jim navíc poskytuje dostatečný prostor pro další růst. Příkladem může být FlexPod od společnosti Cisco, který v sobě spojuje servery Cisco UCS osazené spolehlivými a výkonnými procesory Intel® Xeon®, FAS disková pole od společnosti NetApp a přepínače řady Cisco Nexus. „S konfigurací sestavy FlexPod mohou zákazníkovi pomoci interaktivní průvodci, kteří jsou pro něj připraveni na webu,“ vysvětluje Tomáš Wasserburger, produktový specialista pro oblast Data Center a virtualizace společnosti Cisco.

V případě nákupu integrované architektury se zákazník nemusí starat o sladění jednotlivých komponent, ale má jistotu, že získá fungující sestavu. Jednotlivé komponenty jsou navíc poskládány s ohledem na maximální úsporu místa i elektrické energie. To znamená, že přechod k řešením typu FlexPod pro firmu znamená nejen nárůst výpočetního výkonu, ale také přímou úsporu v nákladech na energie, případně i pronajímané místo v datovém centru. Koncept integrované architektury umožňuje celé řešení do budoucna rozšiřovat tak, jak porostou nároky uživatelů. To zaručuje vysokou míru ochrany investic do IT, protože nedochází k jejich znehodnocení při nárůstu nároků.

Nástroj Cisco UCS Director umožňuje spravovat celé řešení FlexPod z jednoho místa.Nástroj Cisco UCS Director umožňuje spravovat celé řešení FlexPod z jednoho místa. Nástroj Cisco UCS Director umožňuje spravovat celé řešení FlexPod z jednoho místa.

Už žádné neplánované nákupy

Nezanedbatelnou výhodou, kterou přináší integrovaná architektura zákazníkovi, je také sjednocení plánů podpory. Firma tak nemusí průběžně obměňovat jednotlivé komponenty IT infrastruktury v okamžiku, kdy jim vyprší podpora. Díky řešením, jako je FlexPod, existuje jen jedna smlouva pro celkové IT řešení. „Zákazník tím získá nejen lepší možnost plánovat své investice do IT, ale také jednotnou podporu, bez ohledu na to, v které části je problém,“ objasňuje Tomáš Wasserburger a dodává: „Neustálé dohadování mezi dodavateli komponent je pro něj jednou pro vždy minulostí.“