Patentová válka Samsugu s Applem pokračuje, teď jde o Itálii a Francii

iPhone 4

iPhone 4 Zdroj: iPhonetips

Jihokorejský Samsung Electronics přiostřuje patentový boj s americkou společností Apple. Samsung dnes oznámil, že podá u soudů v Itálii a Francii žádost o zablokování prodeje nového telefonu iPhone 4S firmy Apple, protože porušuje jeho dva patenty vztahující se k mobilním technologiím.

Samsung dodal, že po dalším přezkoumání bude usilovat o zákaz prodeje také v dalších zemích. „Apple stále záměrně porušuje naše práva k duševnímu vlastnictví a těží z naší technologie. Budeme trvale chránit naše duševní vlastnictví,“ uvedl Samsung v prohlášení.

Samsung a Apple spolu od dubna vedou více než 20 soudních sporů v devíti zemích. Dnešní oznámení Samsungu přichází den poté, co Apple oficiálně představil ve Spojených státech svoji novou verzi iPhonu.

Ten však zklamal fanoušky i investory, kteří očekávali něco více než lépe vybavenou verzi přístroje, který byl poprvé představen před více než rokem.

Apple a Samsung vedou spory o patenty ve Spojených státech, Evropě i v Asii. Boj zahájil Apple letos v dubnu, kdy zažaloval Samsung kvůli tomu, že chytré telefony Galaxy a tablety od Samsungu údajně kopírují jeho přístroje iPhone a iPad. Obě firmy se snaží ukořistit co největší podíl na trhu s chytrými telefony a tablety, v případě chytrých telefonů se jim již podařilo sesadit z první pozice finskou Nokii, která je nyní třetí.