PayPal překonal 100 milionů uživatelů

PayPal má myní přess 100 milionů aktivních uživatelů.

PayPal má myní přess 100 milionů aktivních uživatelů.

Průkopník na poli mobilního placení, americká firma PayPal, dnes překonal hranici 100 milionů aktivních uživatelů. Informoval o tom server TechCrunch. Do odvětví, ve kterém byla společnost ještě nedávno sama, se ale nyní tlačí několik konkurentů zvučných jmen.

Firma minulý týden zdvojnásobila odhad mobilních plateb, které přes ni letos projdou, na tři miliardy dolarů. Svému vlastníkovi, dražebnímu serveru eBay, přináší PayPal 39 procent celkových tržeb. Příjmy samotného PayPalu dosáhly letošním v prvním čtvrtletí 27,4 miliardy dolarů, což je meziroční nárůst o 28 procent.

V platbách prostřednictvím mobilních telefonů PayPalem nyní denně „proteče“ deset milionů dolarů, tedy o čtyři miliony dolarů více, než v březnu. Právě v této oblasti mu ale přibývá nová konkurence za strany internetového gigantu Google, který spouští svůj projekt Wallet.

Na trh mobilních plateb se chystají i další společnosti jako provozovatel bankovních karet Visa, několik velkých amerických bank či nový hráč nazvaný Square, za nímž stojí spoluzakladatel Twitteru Jack Dorsey. PayPal se již konkurenci začal bránit, v květnu zažaloval Google kvůli krádeži obchodního tajemství.

Počet aktivních uživatelů PayPalu roste tempem přibližně milion uživatelů měsíčně. Podnik přesně neuvádí, které uživatele považuje za „aktivní“, na konci loňského roku jich měl ale podle svého tvrzení 94,4 milionu.