Pevná linka chce držet krok s mobily. Cestou má být dotykové ovládaní

Gigaset SL910

Gigaset SL910 Zdroj: Mobilmania.cz

Společnost Gigaset začala nabízet první telefonní přístroj pro pevné linky, který má plně dotykové ovládání. Výrobce tak navázal na oblibu mobilních telefonů s dotykovým displejem, které nyní převažují v prodejích mobilních operátorů.

Počet pevných linek i jejich využití pro hlasovou komunikaci vytrvale klesá. Počet aktivních linek u dominantního operátora Telefóniky ČR v pololetí meziročně klesl o šest procent na 1,6 milionu. Cena bezdrátového telefonu začíná na 3750 korun, což je zhruba stejná úroveň, na které se pohybují lépe vybavené dotykové mobilní telefony. Gigaset SL910 má displej o velikosti 3,2 palce a vydrží bez dobíjení tři dny. Mezi funkce patří identifikace volajícího, která umožňuje pomocí fotografie rozpoznat příchozí hovory. Rolovací adresář pojme až 500 záznamů, z nichž každý může obsahovat až osm telefonních čísel.

„Gigaset se nevydal snadnou cestou jménem Android, pro svůj přístroj vytvořil vlastní operační systém a uživatelské prostředí. Na displeji jsou tři domácí stránky s různými nástroji/widgety – zmeškané události, kalendář, hodiny, telefonní seznam a další. U každého kontaktu můžete mít uložený obrázek, který se zobrazí s příchozím hovorem. Zkrátka jako u moderního mobilu. Co je navíc, je integrovaný záznamník u dražšího modelu SL910A,“ popsal vlastnosti nového výrobku od Gigasetu Filip Kůžel ze serveru Mobilmania.cz.