Projekt Seeds For The Future dává nové příležitosti i know-how mladým talentům

Video placeholde

Už v roce 2015 se i u nás v České republice spustil projekt společnosti Huawei Seeds For The Future, který umožňuje studentům technických vysokých škol dvoutýdenní pobyt v Číně. Letos podruhé kvůli pandemii covidu-19 konal online. Co vše se studenti v projektu dozvěděli a jak se přihlásit do dalšího ročníku?

Vzdělávací projekt společnosti Huawei Seeds For The Future vznikl v roce 2008 . Od té doby se rozšířil do mnoha zemí světa. Program si od začátku klade za cíl zvýšit vzdělání studentů technických oborů po celém světě. Technologický gigant Huawei, který projekt zastřešuje, seznamuje účastníky nejen s technologiemi a svým know-how, ale také s tradiční čínskou kulturou. Studenti navštěvují vývojové centrum (RND), seznamují se s nejnovějšími technologiemi na trhu, absolvují semináře a workshopy.

„Vždy je jednalo o dvoutýdenní pobyt. Jeden týden byl poznávací a druhý týden vzdělávací. Jelikož dbáme na vzdělání, program běžel i letos online formou a zúčastnilo se ho více než 40 studentů,“ říká manažerka projektů společenské odpovědnosti společnosti Huawei Dina Mašínová. 

Zkušenost i vize do budoucna

Tématem letošního ročníku byly 5G sítě, umělá inteligence (AI) a cloudová úložiště. „Měla jsem možnost vyzkoušet si práci v mezinárodních týmech, viděla jsem spoustu zajímavých řečníků a největším přínosem bylo to, že s námi Huawei sdílel know-how, ke kterému bych se jinde nedostala. Celou dobu vás odborníci vedou, a pokud je váš týdenní projekt úspěšný, tak je možné, že se z něj stane reálně vaše budoucí práce. Je to skvělá zkušenost,“říká Monika Hrubá, absolventka projektu Seeds For The Future. 

„Program mi přinesl rozšíření technických znalostí z oboru umělé inteligence, která mě samotnou moc zajímá…,“ dodává studentka VŠTE ČB a také absolventka projektu Karolína Brodská. 

Kromě nově nabytých vědomostí se všichni studenti zúčastnili i virtuální prohlídky  Huawei Exhibition Hal, a tak si alespoň virtuálně prohlédli kousek Číny a měli z dálky možnost poznat místní kulturu. 

I vy máte příležitost

Přihlaste se do programu Seeds For The Future a zasejte semínko své budoucnosti v ICT odvětví. Společnost Huawei oslovuje české vysoké školy, které samy vybírají z řad svých studentů vhodné kandidáty. Pokud máte zájem se projektu Seeds For The Future zúčastnit, neváhejte a kontaktujte své studijní oddělení nebo sledujte webové stránky školy. Více o projektu se dozvíte na www.huawei.com/minisite/seeds-for-the-future/