Red Hat v Brně staví novou budovu pro 200 zaměstnanců. Otevře ji na podzim

Red Hat Brno

Red Hat Brno

Světový softwarový obr rozšiřuje své největší vývojové centrum. V Brně nabere další zaměstnance a otevře novou budovu.

Brněnský Red Hat, největší světové vývojové středisko rychle rostoucí open source a cloudové společnosti, na podzim tohoto roku otevře v moravské metropoli nové prostory. Pojmout mají kolem dvou stovek zaměstnanců. Výstavba nové budovy navazuje na nedávno oznámené personální rozšíření tuzemské pobočky Red Hatu.

Nová budova, která pojme nově příchozí posily, se staví hned v sousedství současného sídla Red Hatu na ulici Purkyňova v Králově Poli. Jedná se o rozšíření stávajících prostor, nedojde proto k žádnému stěhování. Investice do výstavby objektu činí 80 milionů korun a její součástí nejsou žádné dotace. Celý projekt má na starost společnost PFM Group, která Red Hatu pronajímá současné prostory. Informaci pro Živě.cz a E15.cz potvrdili zástupci tuzemského Red Hatu.

Náborová akce je v polovině

K současným 400 brněnským zaměstnancům má v průběhu několika dalších měsíců přirůst dalších 100 lidí, především vývojářů. Red Hat v loňském roce získal na náborovou akci dotaci z Evropské unie ve výši 100 milionů korun. Dalších 178 milionů firma financuje z vlastní kapsy. Brněnský Red Hat nabral z plánovaných 150 lidí zhruba polovinu a zbytek hodlá nabrat v tomto roce. „Vývojové centrum v Brně neustále roste. Obdrželi jsme grant na rozšíření centra o 150 lidí a jsme zhruba v polovině náboru. Kromě náborové akce z grantu najímáme zaměstnance i na jiné pozice,“ řekl pro Živě.cz a E15.cz Vladimír Špička, obchodní manažer Red Hatu pro střední a východní Evropu.

Viceprezident společnosti Scott Crenshaw už koncem listopadu v , že se Red Hat v Brně rozšiřuje tak rychle, jak rychle dokáže nabírat schopné zaměstnance.

K současným prostorám na ulici Purkyňova v Brně v Králově Poli s 300 zaměstnanci přibyde další budova pro dalších 200 lidí.K současným prostorám na ulici Purkyňova v Brně v Králově Poli s 300 zaměstnanci přibyde další budova pro dalších 200 lidí.

V Brně se pracuje na vývoji a testování nejdůležitějších softwarových produktů slavné open source společnosti, včetně distribuce Red Hat Enterprise Linux. Do budoucna není vyloučeno, že sem bude alokován také alespoň částečný vývoj storage technologií, které Red Hat získal . „V tento okamžik se v Brně na vývoj technologií Gluster nesoustředíme, ale do budoucna je to velmi pravděpodobné,“ řekl Špička. „V Brně je naše největší vývojové centrum na světě, takže by to byl logický krok.“