Roboti člověku budou pomáhat i v sexu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Ilustrační foto
5
Fotogalerie

Sex manželských párů se brzy bude odehrávat jen při zvláštních příležitostech. Do postelí míří sexuální roboti s umělou inteligencí.

Roboti se v příštích pětadvaceti letech stanou běžnou součástí sexuálních životů. K jejich užívání má docházet častěji než ke styku se skutečným partnerem. Cena těchto robotických „pomocníků“ dnes přesahuje hranici dvou set tisíc korun, v budoucnu by se však měli stát cenově dostupnější.

Současní roboti umějí číst konkrétní emoce svého uživatele díky přesné analýze jeho výrazů a hlasu. Nové roboty budou výrobci navrhovat tak, aby se byli schopni učit sexuální preference svých lidských partnerů, a neustále tak zkvalitňovali svůj výkon.

„K používání sexuálních robotů dojde nepochybně během následující dekády. Není ale jasné, jestli se stanou sociální normou. Průzkumy ukazují, že na „soužití“ s nimi je připraveno tak deset procent lidí,“ řekl bývalý poradce OSN Noel Sharkey na Mezinárodní robotické konferenci, o které informoval The Telegraph.

„Jsme natolik zaměstnáni vlastními životy, že myšlenka provozování sexu s roboty je vlastně přirozeným procesem v našem evolučním vývoji. Myslím si, že roboti promění naše skutečné vztahy na hodnotnější a více vzrušující,“ prohlásil Trudy Barber, průkopník v oblasti vlivu technologií na sexuální život. „Otázka nezní ,kdy to bude akceptovatelné‘, ale ,kdy se integrujeme‘,“ dodal.

Odborníci na umělou inteligenci se ale obávají toho, že by mnoho mladých lidí mohlo mít svůj první pohlavní styk právě s roboty a vyrůstat tak s nerealistickou koncepcí pohlavního styku.

Naopak stále častěji umělé společníky využívají starší lidé, a to zejména v asijských zemích.