Soud nezrušil zákaz prodeje mobilu Galaxy Nexus od Samsungu v USA

Samsung, Galaxy Nexus

Samsung, Galaxy Nexus Zdroj: CTK

Kalifornský okresní soud zamítl v pondělí žádost jihokorejské společnosti Samsung Electronics o zrušení zákazu prodeje jeho chytrého mobilního telefonu Galaxy Nexus na území Spojených států. Jde o další vítězství společnosti Apple poté, co tentýž soud v neděli rozhodl stejným způsobem u žádosti Samsungu o zrušení zákazu prodeje jeho tabletu Galaxy Tab.10.1.

Minulý týdne soudkyně soudu v San José Lucy Kohová předběžně zakázala prodej obou produktů značky Galaxy na podnět Applu, který obvinil Samsung z okopírování prvků jeho telefonů iPhone a tabletů iPad. Samsung v reakci na to požádal soud, aby předběžný zákaz prodeje do vyřešení sporu zrušil. Soudkyně Kohová ve sporu rozhodne během tohoto měsíce. Samsung má ještě šanci domoci se zrušení předběžného zákazu prodeje u federálního odvolacího soudu ve Washingtonu. Ten má výhradní jurisdikci nad spory o patenty a další formy duševního vlastnictví.

a Samsung vedou právní válku v několika zemích světa, v níž se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Obě firmy se snaží ovládnout rychle s mobilními přístroji.