Společenská odpovědnost má být součástí každého byznysu, říká Dina Mašínová z Huawei

Video placeholde
Projekt 1000 Dreams
Projekt 1000 Dreams
Projekt ICT Against Covid-19
Projekt ICT Against Covid-19
Projekt Seeds For The Future
6
Fotogalerie

Společenská odpovědnost se už dávno netýká jen jednotlivců, ale také firem. Dina Mašínová, manažerka CSR aktivit Huawei pro Českou republiku, sdělila, jaké projekty pod její záštitou vznikají, jaký mají dopad, co pro ni společenská odpovědnost znamená a proč se jí věnuje.

Dobrovolná integrace sociálních i ekologických hledisek do strategie společností vzniká nejčastěji z invence netvořit pouze kapitál, ale přispět také ke zdraví společnosti, planety a k fair play v ekonomice.

Mezi hlavní CSR (Corporate Social Responsibility) aktivity společnosti Huawei patří podpora sociálně znevýhodněných skupin, osvětové kampaně, vzdělávání, ale také podpora hendikepovaných. „Být společensky odpovědný dává vždy smysl. Nechceme od společnosti jen brát, ale chceme také dávat. Podporujeme témata, která jsou nám blízká, a bouráme hranice,“ říká manažerka společenské odpovědnosti Huawei Dina Mašínová.

Dětská přání i podpora mladých talentů

Projekt 1000 Dreams si klade za cíl zprostředkovat dětem z dětských domovů hračky a knihy, ke kterým by se jinak nedostaly. Kromě dětských domovů Huawei spolupracuje s neziskovými organizacemi specializujícími se na pomoc rodičům a jejich dětem. Projekt 1000 DreamsProjekt 1000 Dreams | Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Už před devíti lety vznikl projekt Seeds For The Future, který umožňuje studentům technologických škol dvoutýdenní pobyt v Číně. Studenti navštěvují vývojové centrum (RND) Huawei a mohou se tak seznámit s nejnovějšími technologiemi na trhu, absolvovat semináře, workshopy a poznat místní kulturu. Projekt Seeds For The FutureProjekt Seeds For The Future | Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Okamžitá pomoc v reakci na aktuální dění

Kromě dlouhodobých projektů společnost Huawei reaguje na aktuální dění. V rámci projektu ICT Against Covid-19 darovala společnost do domovů pro seniory telefony umožňující videohovory. Telefony byly darovány také zdravotním sestrám v mobilních hospicích, které seniorům zařizují očkování. Projekt ICT Against Covid-19Projekt ICT Against Covid-19 | Huawei Technologies (Czech) s.r.o.

Bezpečí pro všechny

Nejzranitelnějšími skupinami na internetu jsou děti a senioři. Právě pro ně vznikla osvětová kampaň společnosti Huawei #vbezpeci. U seniorů jde především o zabezpečení hesel, internetové platby, fake news a hoaxy.

Dětem nejčastěji na internetu hrozí nebezpečí ve formě kyberšikany, zneužití citlivých údajů a registrace na pochybných stránkách.

Kampaň #vbezpeci poskytuje informace o tom, jak děti i seniory vést k bezpečnému chování na internetu, a předcházet tak problémům, které bývají často zcela zásadní.

Odpovědnost je výsada lidství

„Díky naší podpoře a technologiím mohu pomoci lidem, kteří to potřebují. Je to práce s lidmi, filantropie. Je to splnění mého snu a skloubení mé životní filosofie se smyslem pro odpovědnost,“ dodává Dina Mašínová.

Potřebujete pomoct? Chcete podporu pro sebe, své blízké či organizaci? Více informací najdete na facebookovém a twittrovém účtu Huawei. Dělat svět lepším místem pro život je normální.