T-Mobile loni zvýšil počet zákazníků o 300 tisíc na 5,83 milionu

T-Mobile

T-Mobile Zdroj: Anna Vackova, E15

Mobilní operátor T-Mobile loni zvýšil počet zákazníků o 330.000 na 5,83 milionu lidí. Firmě pomohli virtuální operátoři, kteří nabízejí mobilní služby v její síti. Na setkání s novináři to uvedl generální ředitel Milan Vašina. Konkurence zatím výsledky neoznámila.

Počet lukrativnějších tarifních zákazníků se zvýšil o osm procent na 3,33 milionu, množství předplacených SIM karet pak vzrostlo o tři procenta na 2,5 milionu. Mobilní internet používaly více než dva miliony zákazníků. Objem přenesených dat v síti T-Mobilu loni stoupl o zhruba 5500 procent.

Operátor dosud investoval do budování sítě LTE 1,2 miliardy korun. Letos by měly být investice výrazně vyšší, protože firma loni v aukci získala frekvence pro vybudování celoplošné sítě.

Po vítězství v aukci operátor také podle Vašiny stáhnul stížnost, kterou poslal kvůli vyhrazení části spektra pro případného nového operátora Evropské komisi. „Vzhledem k výsledkům aukce, kde si kmitočty rozdělili stávající operátoři, pozbyla stížnost smysl,“ podotkl.

T-Mobile je podle počtu zákazníků největším tuzemským mobilním operátorem. Provozuje celkem 5652 základnových stanic a zaměstnává 3300 lidí. Zásadní propouštění letos nechystá.