T Servis postavil filmový ateliér za 100 milionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Barrandovským ateliérům miliardáře Tomáše Chrenka vzniká nová konkurence. Technologická společnost T Servis včera u Prahy v Dolních Jirčanech otevřela multifunkční halu, kterou lze využít jako filmový ateliér, televizní studio nebo jako zkušební prostor pro velká koncertní turné. „Investice se pohybuje okolo 100 milionů korun včetně nákupu pozemků. Celková částka bude vyšší o úroky z banky,“ uvedl spolumajitel T Servis Jan Erle.

Hala má celkem tři tisíce metrů čtverečních, z toho na studio připadá 700 metrů. Zázemí haly zahrnuje půjčovnu techniky, maskérnu, šatny nebo prostor pro catering.

T Servis získala do multifunkční haly již první zakázky. „Do studia se v tuto chvíli chystá David Koller se symfonickým orchestrem nazkoušet repertoár pro nadcházející turné. Registrujeme i poptávku Novy na natáčení zábavního programu, mělo by se zde natáčet i DVD pro irský projekt Gaelforce Dance,“ doplnil Erle.
Nova se zatím k možné spolupráci nechtěla konkrétně vyjádřit.

O nové významné zakázce pro české ateliéry čtěte zde:

„Jsme rádi, že v Česku vzniká další prostor, kam bude moci Nova umisťovat svou rozrůstající se produkci. Nyní jsme na počátku jednání o případné spolupráci, takže detaily nemůžeme komentovat,“ uvedla mluvčí Novy Marie Fianová.
Erleho firma, kterou spoluvlastní s Otakarem Černohorským, se dosud soustřeďovala na technické zajištění velkých koncertů, festivalů, módních přehlídek nebo natáčení pořadů v komerčních televizích.

Poslední velkou investicí do filmového ateliéru se v Česku stala stavba komplexu tří zvukotěsných hal, které lze propojit do jednoho obřího prostoru o rozloze čtyř tisíc metrů čtverečních (otevřeno v prosinci 2006). Majitelé Barrandov Studio v čele s Chrenkem do ní investovali okolo 200 milionů korun s cílem získat velké zakázky od zahraničních filmových štábů.
Před nimi do rozvoje filmařských hal mohutně investoval ministr propagandy třetí říše Joseph Goebbels, který nechal postavit na Barrandově v letech 1941 až 1943 pod hlavičkou Prag-Filmu několik ateliérů.