Televizor, který Vás dostane!

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: HP tronic

Určitě znáte ty situace, kdy chcete relaxovat u televize, ale žádný z nabízených televizních pořadů se Vám nelíbí nebo máte strach, že Vám uniknou Vaše oblíbené pořady, když nejste doma.

V tom případě je pro Vás ideální řešení jedinečný multifunkční televizor Hyundai řady 924DVDR. Tento televizor se zabudovaným DVD přehrávačem zvládne přehrávat snad úplně všechno a dokonce i nahrávat. Nemusíte se ani bát, že by Vám tato televize zabrala moc místa. I přes svou výbavu mohou tyto multifunkční LED televizory hrdě nosit označení „supertenké“. Písmeno R za označením DVD (DVDR) znamená, že tyto televizory jsou schopny nahrávat na USB paměť, která se připojuje vzadu zleva. Možnost nahrávání tyto televizory katapultuje mezi velmi zajímavé kousky.

Rozlišení obrazovky čtyřiadvacetipalcovém modelu je 1920 x 1080 obrazových bodů, takže tento televizor si zaslouží nálepku Full HD.

Přehrávání

Televizor má zabudovaný DVD přehrávač, jehož DVD mechanika je při používání neuvěřitelně tichá a poskytne velmi dobrý obraz. Zabudovaný DVD přehrávač si rozumí se základními zvukovými a obrazovými formáty, které přehrává jak z DVD, CD i přes USB připojené externí paměti. Ovšem nabídka možností dekódování formátů videa předčí i ta největší očekávání. DVD, Video-CD, DivX i Xvid, ale i stále oblíbenější MKV (Matrjoška) jsou jen minimem toho, co tento přístroj zvládne dostat na obrazovku. Výběr formátů k přehrávání je tedy skutečně neskutečně široký. Navíc při přehrávání DVD lze nastavit titulky, aby se zobrazovaly v určitých mezích o něco dříve nebo naopak později. Šikovná věcička.

Nahráváme

Na levé straně pod štěrbinou CI najdete USB vstup, do kterého zasunete paměť a pak tento televizor získává novou dimenzi. Můžete na nich totiž využít funkci PVR, tedy nahrávání. Flash disk nebo externí hard disk slouží jako úložiště zaznamenávaného signálu.

Televizoru Hyundai LLH 24924 DVDR nechybí funkce TIME SHIFT. Díky ní, pokud je flash paměť zasunuta, můžete v okamžiku, kdy odcházíte na chvíli od televize, zapnout nahrávání a poté, co se vrátíte, můžete sledovat program s časovým posunem. Nebo si můžete v EPG (Electronic Program Giude = programovém průvodci) jednoduše označit, které programy si chcete nechat nahrát. Ty se vám pak samy v daný okamžik nahrají. A protože vysílače nedodávají signál, potvrzující začátek programu a jeho konec, můžete si v menu nastavit přesah, o kolik minut dříve se má program začít nahrávat (1 až 10 minut) a o kolik později má skončit. Nebo jste-li v době vysíláni pořadu doma, jednoduše si můžete naprogramovat začátek nahrávání ručně zadáním časů start-stop a kanálu, který chcete nahrát.

Jestliže si před nahráváním programu „nevyčistíte“ flash paměť tak, aby se do ní vešel program, který chcete nahrát, výrobce myslel i na tuto možnost. V menu si můžete nastavit, pokud dojde k situaci, že je zapotřebí další místo na disku, co má s programy již nahranými udělat. Vy si můžete nastavit, že se prioritně smažou programy, které jste už shlédli (o tom jste v menu informováni ikonkou) nebo se začnou mazat nejstarší programy nebo můžete nastavit kombinaci obojího. V každém případě se na disk nahraje to, co se na něj vejde až do jeho úplného zaplnění. Nejčastěji používaný osmimegabajtový disk stačí na dva večerní programy. Optimální tedy je při nahrávání více pořadů připojit externí hard disk.

ilustrační fotoilustrační foto | HP Tronic

Výbava

Součástí modelu najdete spolehlivý a citlivý tuner, který dokáže rozklíčovat i signál MPEG-4, který je zatím stále pokusně vysílán sítí pozemních digitálních televizních vysílačů DVB-T. Televizory lze používat i pro napájení z 12voltové baterie, například v karavanu nebo obytném přívěsu. Všechny modely jsou vybaveny vstupem HDMI, konektorem scart, štěrbinou CI slot pro zasunutí karty s dekodérem, až budou na DVB-T vysílat stanice kódovaně. To, že tu máte vstup VGA (analogový), asi očekáváte. Najdete tu i konektor pro sluchátka. Jejich hlasitost se dá ovládat nezávisle na hlasitosti reproduktorů, což využijete třeba při sledování televize společně se seniorem.

Obraz je vynikající, velmi dobře sledovatelný v širokém rozmezí, výrobce uvádí pozorovací úhly 178°. I rychlost použitých panelů 5 ms svědčí o velmi dobré rychlosti reakce obrazovky, takže ani vozy Formule-1 na ní nebudou příliš rozmazány.

Spotřeba je také příjemná a liší se podle modelu a odpovídá třídě LED televizorů. Spotřeba ve stand-by režimu od 0,35 do 0,75 W taky není k zahození.

Ale ještě něco. Kompaktní stavba a integrace tří přístrojů do jednoho (TV, DVD přehrávač a PVR rekordér) může někomu nahánět strach. V případě, že se porouchá jedno zařízení ze tří, pak musí do opravy přístroj celý (otázkou ovšem je, pokud máte doma extra televizi a extra DVD přehrávač a odvezete samotný televizor do opravny, zda budete mít na čem „DéVéDéčka“ přehrávat)…

Televizor Hyundai LLH 24924 DVDR lze použít třeba i jako monitor do studentského pokoje nebo do pracovny.
A ještě něco na úplný závěr. Televizor je možné pověsit i na zeď, protože na něm vzadu najdete otvory pro šroubky s rozestupy doporučenými certifikací VESA.

ilustrační fotoilustrační foto | HP tronic