Trh s herními konzolemi pokořil rekord

Super Mario Odyssey pro Nintendo Switch

Super Mario Odyssey pro Nintendo Switch Zdroj: Nintendo

Nintendo Switch
2
Fotogalerie

Trh s herními konzolemi zaznamenal loni nejlepší výsledky od roku 2011. Za hardware, herní obsah i služby utratili lidé zhruba 41 miliard dolarů, což představuje meziroční nárůst o osmnáct procent. Studie společnosti IHS Markit to připisuje japonskému výrobci videoher Nintendo. 

Ze studie IHS Markit vyplývá, že oproti zvýšenému zájmu o produkty Nintendo klesala obliba nabídky Microsoftu. Největším hráčem na trhu pak zůstává společnost Sony. Na studii upozornil server CNBC

Úspěch Nintendo dává studie do souvislosti s novinkou z loňského března, kterou je herní konzole Switch. Konzole Switch je hybridním zařízením, které je možné používat nejen jako tradiční stacionární herní konzoli připojenou k televizoru, ale také jako přenosný přístroj pro hraní mimo domov. 

Cena akcií společnosti Nintendo se od uvedení konzole Switch na trh díky silné poptávce po tomto zařízení téměř zdvojnásobila a dostala se na nejvyšší úroveň za devět let. Odbyt konzole Switch překonal počáteční odhady a Nintendo nyní předpokládá, že v tomto finančním roce dosáhne patnáct milionů přístrojů.

Rekordní výsledky herního trhu spojuje studie IHS Markit dále se změnami v chování zákazníků. Ti využívají předplatného, na základě kterého pak mají hry zdarma a mohou se utkat se soupeři z celého světa.