TV Pětce a Metropol docházejí peníze, Měkota hledá investora

Vizuály nové kampaně TV Pětka

Vizuály nové kampaně TV Pětka Zdroj: Lubos Wisnewski

Televize Pětka a pražská TV Metropol jednají o vstupu nového investora a financování svých projektů. Serveru Týden.cz to potvrdila mluvčí TV Pětka Kateřina Kotalová. Podle serveru majitel obou televizí Luboš Měkota nemůže již dále financovat jejich chod. Do konce letošního roku mají televize vysílání zajištěné.

„V tuto chvíli usilovně jednáme o nových investorech a refinancování projektů,“ uvedla Kotalová. Ředitel Pětky Marek Vítek serveru Týden.cz řekl, že je uprostřed jednání a v této chvíli nebude nic víc komentovat.

Na zastavení výroby předtáčených pořadů Pětky upozornil ve čtvrtek server DigiZone.cz, který se odvolal na interní zdroj z televize. Podle serveru rozhodnutí přišlo krátce poté, co Švýcarsko oznámilo úmysl zabavit miliardy korun z účtů bývalých manažerů Mostecké uhelné, včetně Měkoty.

Provozovatelem TV Pětka je společnost Metropol TV, která provozuje také stejnojmennou regionální televizi. Měkota do firmy vstoupil loni na jaře, v srpnu navýšil podíl ve společnosti ze 66 na 98 procent. Celoplošná televize Pětka začala vysílat letos v říjnu, kdy oznámila záměr získat do jednoho roku podíl na sledovanosti 1,5 procenta. Metropol vysílá v hlavním městě od roku 2010.