Vodafone nabídne úspornější účtování po vteřinách

Vodafone

Vodafone Zdroj: profimedia.cz

Mobilní operátor Vodafone zavede od 27. srpna jako první na trhu účtování po vteřinách. Dosud všichni operátoři počítali cenu hovorů po minutách. S vteřinovým účtováním mohou zákazníci ušetřit až třetinu nákladů, protože nyní platili za každou započatou minutu volání.

Vodafone nabídne tři nové tarify, které poskytnou 6000, 18 tisíc nebo 36 tisíc vteřin hovoru za 599 až 1499 Kč. Volné vteřiny bude možné použít i pro volání do 29 zemí. Operátor zároveň u všech nových tarifů nabídne bezplatné SMS. Cena minuty hovoru nad rámec volných jednotek v balíčku po tuzemsku bude 4,99 koruny a do zahraničí 11,40 koruny.

Pro podnikové zákazníky Vodafone připravil rovněž vteřinové účtování, k tomu bezplatné volání v rámci firmy. „Tento typ účtování je férový vůči zákazníkům a zároveň je to správný směr, kterým by se měl trh nyní vyvíjet,“ uvedl viceprezident pro nefiremní zákazníky Vodafonu říká Mario Mele.

V segmentu firemních zákazníků Vodafone roste

Vodafone zároveň prodlouží nutný úvazek zákazníka pro získání dotovaného telefonu ze šesti měsíců na 24 měsíců. Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí Vodafone Group. V České republice poskytuje služby pro více než 3,3 milionu zákazníků.