Vydavatel Blesku či E15 hlásí výrazně vyšší zisk

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Vydavatel deníku Blesk či týdeníku Reflex Czech News Center loni zvýšil zisk o 108 milionů na 127 milionů korun. Výnosy vzrostly o 3,5 procenta na 1,948 miliardy korun. Firma, která se stala nástupnickou firmou vydavatele E15 CN Invest, to uvedla ve výroční zprávě.

Na růstu obratu a provozního výsledku vydavatelství se nejvíce podílel nárůst výnosů z on-line reklamy a snížení sazby DPH z tiskovin z 15 na deset procent. Výši zisku po zdanění pozitivně ovlivnily dividendy z podílů ve společnostech Czech Print Center a První novinová společnost ve výši 200 milionů korun.

Sesterská společnost CN Invest, která převzala tituly zakoupené v roce 2016 od vydavatelství Mladá fronta, loni podle serveru Mediaguru snížila ztrátu na 64 milionů korun. Výnosy se zdvojnásobily na 341,5 milionu korun.

Czech News Center se na konci letošního května stala nástupnickou firmou CN Invest a zároveň společnosti Affectio, která provozuje Mimibazar.cz. Jmění a veškerá práva obou firem přešla na CNC.

Czech News Center je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje přes 3,7 milionu čtenářů tisku a více než sedm milionů návštěvníků internetu.