Vydavatelství Mafra od ledna povede Johannes Werle

ilustrační foto

ilustrační foto

Do křesla šéfa vydavatelství Mafra od prvního ledna 2012 zasedne Johannes Werle, dosavadní viceprezident vydavatelství Gruner + Jahrs Rakousko (G+J) a člen vedení mediální skupiny News.

Od prvního ledna příštího roku by se měl Werle stát generálním ředitelem Mafry a obchodním ředitelem německé mediální skupiny Rheinische Post (RP), pod kterou Mafra patří. Uvedl to rakouský marketingový server horizont.net s odvoláním na vyjádření vydavatelství G+J.

Podle informací G+J bude Werle zodpovědný za aktivity skupiny RP na Slovensku a v Polsku. Zároveň bude generálním ředitelem Mafra, která v Česku vydává deníky MF Dnes, Lidové noviny a Metro. Mluvčí RP v Düsseldorfu ani G+J v Hamburku nebyli v den zveřejnění této informace k dosažení, protože 3. říjen je v Německu státní svátek. Informaci o nástupu generálního ředitele do Mafry ale později potvrdil i tiskový odbor Mafry.

Werle na pozici předsedy představenstva Mafry vystřídá Karla Hanse Arnolda. Ten povýší, stane se předsedou představenstva mediální skupiny RP.

„S nástupem Johannese Werleho se nám do vedení podařilo získat zkušeného znalce mezinárodního vydavatelského prostředí, který povede a dále bude rozvíjet naše mezinárodní aktivity,“ komentoval výměnu Arnold ve firamním prohlášení.

Za sebou má Oxford i National Geographic

Čtyřiačtyřicetiletý Johannes Werle má za sebou úspěšnou vydavatelskou kariéru. Vzděláním podnikový ekonom, Werle studoval v Mannheimu, v Paříži, v Oxfordu a Berlíně. Do mediální branže nastoupil v roce 1993, když se stal konzultantem ve vydavatelství Bertelsmann. O čtyři roky později přesídlil Werle do Paříže, kde absolvoval stáž u Prisma Presse, aby poté převzal řízení veškerých mezinárodních periodik vydavatelství G+J. V roce 2002 se stal u Prismy vydavatelem a obchodním ředitelem značek jako GEO nebo National Geographic. V pátek se ale svou funkci u G+J rozhodl po čtyřech letech na vlastní žádost opustit.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.