Vyrobit z mobilu selfie dron za dva tisíce korun? Na Kickstarteru zabodoval unikátní vynález

Selfly

Selfly Zdroj: Selfly (Kickstarter)

Nový dron Selfly, který umožní vašemu telefonu létat.
Nový dron Selfly, který umožní vašemu telefonu létat.
Nový dron Selfly, který umožní vašemu telefonu létat.
4
Fotogalerie

Nechat si uletět telefon, usmát se mu do kamery a nechat ho vznášet se bez jakýchkoliv starostí s ovládáním? Už brzy dostupná realita. Na portálu Kickstarter zazářil vynález Selfly – plně autonomní dron, který lze snadno nasadit na téměř jakýkoliv mobilní telefon. Ten vás pak sám natáčí při nejrůznějších činnostech. Cena dronu je 99 dolarů, tedy zhruba dva a půl tisíce korun. Do prodeje půjde už v červnu.

Selfly se svým vzhledem rozhodně nepodobá většině známých dronů. Je malý (131 x 66 x 9 milimetrů), lehký (70 gramů) a plně autonomní. Funguje tak, že se nasadí na mobilní telefon, který obepne a poté s ním létá – bez jakýchkoliv zásahů člověka.

Ve vzduchu vydrží podle výrobce až pět minut, doba nabíjení je pětinásobná. Kvalita fotografie dosahuje osmi megapixelů. Selfly je kompatibilní jak se Androidem, tak i s iOS, nabízí také live video stream.

Na Kickstarteru, portálu, kde mohou lidé finančně přispět různým začínajícím projektům, vybral projekt Selfly už téměř 640 tisíc dolarů (16 milionů korun), stanovený cíl byl přitom 125 000. Finanční příspěvky navíc mohou zájemci posílat ještě deset dní.