WSJ: Smartphone od Amazonu by se mohl začít vyrábět už letos

Amazon

Amazon Zdroj: profimedia.cz

Americká společnost Amazon, která si vybudovala jméno prodejem knih na internetu a dosud vyráběla pouze čtečky a tablety Kindle Fire, se chystá proniknout do segmentu chytrých telefonů. Smartphone značky Amazon by se mohl začít vyrábět už v tomto roce, zjistil deník Wall Street Journal.

Amazon už podle listu v Asii testuje nový smarthone společně s dodavateli součástek. Nový výrobek by se prý mohl začít vyrábět na konci tohoto nebo na začátku příštího roku. Deníku to řekly zdroje z firem, které pro Amazon dodávají.

Jeden z informovaných zdrojů WSJ řekl, že Amazon aktuálně testuje displej o rozměrech mezi čtyřmi až pěti palci. Takové rozměry má mít i příští model telefonu od Apple. Vlajkový model Samsungu Galaxy S má rozměry 4,8 palce, poslední iPhone má displej o průměru 3,5 palce.

O tom, že se Amazon chystá vyvinout vlastní smartphone, jako první minulý týden informovala agentura Bloomberg.

Lídry v oblasti chytrých telefonů jsou giganti Apple a Samsung, kterým dohromady patří asi polovina trhu. Amazon loni agresivně vstoupil do segmentu tabletů, když představil svůj přístroj Kindle Fire za 199 dolarů. iPad od Apple se přitom prodává za 499 dolarů. Nízká cenová strategie naznačuje, že Amazon chce vydělat na digitálním obsahu, který si uživatel pomocí přístroje koupí, ne na zařízení samotném. Tablet Kindle Fire funguje na operačním systému Android od firmy Google.

Amazon je největší internetový obchod na světě. Svůj první kamenný obchod firma sídlící v Seattlu utevřela teprve letos v únoru.