Zaměstnanci Skypu se stěhují do Microsoftu

Microsoft dokončil převzetí internetové komunikační společnosti Skype za 8,5 miliardy dolarů (zhruba 150 miliard korun). Výkonný ředitel Skypu, Tony Bates přebírá funkci prezidenta nově vzniklé divize Skype ve společnosti Microsoft. Jeho přímým nadřízeným bude výkonný ředitel Microsoftu, Steve Ballmer. Zaměstnanci Skypu v České republice přejdou do lokální pobočky Microsoftu, kde vytvoří samostatnou divizi. Podobně se začlení i v dalších zemích.

„Skype je fenomenální značka, zbožňovaná miliony lidí po celém světě. Těšíme se na spolupráci s týmem Skype při vytváření nových způsobů, jak lidé mohou zůstat ve spojení se svými rodinami, přáteli, klienty a kolegy kdekoli a kdykoli,“ uvedl výkonný ředitel Microsoftu Steve Ballmer.

Divize Skype bude dál poskytovat své současné produkty. Později bude Skype postupně integrován do portfolia produktů Microsoftu.

Skype má v Praze od roku 2007 vývojové centrum s několika desítkami vývojářů. Svůj účet na Skype mělo v roce 2009 kolem tří milionů Čechů. Zaměstnanci Skypu budou do lokálních poboček Microsoftu přecházet i v Estonsku, Rusku, Švédsku, Velké Británii, Lucembursku, Japonsku, Singapuru, Hongkongu a USA.   
Společnost Skype byla založena v roce 2003, o dva roky později ji koupila společnost eBay a následně investiční skupina vedená společností Silver Lake v listopadu 2009. Za dobu své existence provedl Skype několik strategických akvizic. Akvizice společností Microsoft je dosud přezkoumávána v několika zemích a bude dokončena skončení přezkoumání.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.