Kingdom Come slaví úspěch, české hry se prodal milion kusů

Kingdom Come: Deliverance

Kingdom Come: Deliverance Zdroj: Warhorse Studios

Česká videohra Kingdom Come: Deliverance.
Česká videohra Kingdom Come: Deliverance.
Česká videohra Kingdom Come: Deliverance.
Česká videohra Kingdom Come: Deliverance.
Kingdom Come: Deliverance
86
Fotogalerie

Týden od vydání se prodalo už zhruba milion kusů nové české počítačové hry Kingdom Come: Deliverance, kterou uvedla na trh tuzemská společnost Warhorse Studios. Informoval o tom dnes server Lupa.cz. Hra se prodává v průměru za zhruba 60 dolarů za kus, a podle serveru je tedy pravděpodobné, že tržby už přesáhly miliardu korun. Celkové náklady na vývoj hry ze středověkých českých zemí se podle tvůrců pohybovaly v řádu stovek milionů korun, což z titulu dělá jednu z nejnákladnějších českých her.

"Jsme někde u jednoho milionu, když sečtu všechny platformy a distribuční kanály," uvedl výkonný ředitel společnosti Martin Frývaldský.

Hru uvedlo studio Warhorse na trh 13. února. Už před uvedením ji provázel velký zájem fanoušků a záhy se zařadila k nejprodávanějším herním titulům.

Podívejte se na snímky ze hry:

Warhorse chystalo novou RPG hru několik let. Celkové náklady na vývoj se podle tvůrců pohybovaly v řádu stovek milionů korun. Zhruba 1,1 milionu liber tvůrci získali od fanoušků prostřednictvím crowdfundingu, část poskytl většinový vlastník Warhorse Zdeněk Bakala.

Vývoj videoher v Česku podle odhadů vygeneruje roční obrat kolem 2,5 miliardy korun. V roce 2016 tuzemští vývojáři vydali více než 30 titulů a v zemi funguje až přes 50 vývojářských týmů. V roce 2016 vzrostly tržby herního průmyslu celosvětově o 8,5 procenta na 99,6 miliardy dolarů. V Evropě rostl o 7,3 procenta.

Zkoukněte upoutávku:

Video placeholde
Kingdom Come: Deliverance • Doupě.cz