Na otravu metanolem zemřel další muž, je to 35.oběť

Před metylalkoholem z Česka varují i polská média. Server wprost.pl vydal k příslušné zprávě titulek: "Metylalkohol zabíjí Čechy, Poláci jsou v nebezpečí!".

Před metylalkoholem z Česka varují i polská média. Server wprost.pl vydal k příslušné zprávě titulek: "Metylalkohol zabíjí Čechy, Poláci jsou v nebezpečí!". Zdroj: ctk

Na Frýdecko-Místecku zemřel další muž na následky otravy metylalkoholem. Mrtvého našli v bytě jeho blízcí v úterý. Otravu metanolem potvrdila pitva. Jde o 21. oběť v kraji a 35. v celé zemi. Další muž, který pil alkohol, je v nemocnici, řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

„Intoxikaci v případě třiačtyřicetiletého muže potvrdila pitva dnes,“ řekla mluvčí. Ještě před tím policisté zjišťovali, s kým muž alkohol popíjel. Našli několik lidí a všichni se podrobili vyšetření. Otrava metylalkoholem se potvrdila u jednoho z nich. „Jde se o třiapadesátiletého muže,“ uvedla Holčáková.

Skupinu pravděpodobně zachránila skutečnost, že kromě otráveného alkoholu s obsahem metanolu pili i nezávadné lihoviny. Tím z těla vytlačili jed. Obsah láhve, kterou policisté zajistili, nebyl toxický. Analýzu už odborníci provedli. Kriminalisté nyní hledají zdroj intoxikace metylalkoholem.

Podle policejních představitelů policie stále nemá zdokumentován pohyb veškerého množství v Opavě vyrobené látky, kterou tvořil z poloviny metanol a z druhé etanol. Do oběhu šlo zřejmě 15 tisíc litrů směsi. Povědomí má o 10 až 11 tisících litrech.