Na Ruzyni nouzově přistálo letadlo, ve kterém Polák hrozil bombou

Na letišti v Praze zadrželi dvě mladé Islaňdanky, pašující kokain. Dívky dostaly 7,5 roku

Na letišti v Praze zadrželi dvě mladé Islaňdanky, pašující kokain. Dívky dostaly 7,5 roku Zdroj: archiv Blesku

Letiště Praha-Ruzyně mění název
Letiště Praha-Ruzyně mění název
Letiště Ruzyně
Pákistánské letadlo
Propad přestupů. V Praze letos ubývá pasažérů na charterových letech. Navíc Ruzyně ztrácí přestupující cestující, do května jich zmizela více než polovina
10
Fotogalerie

Na starém letišti v pražské Ruzyni nouzově přistálo letadlo mířící ze Španělska do Varšavy. Z pilotovy komunikace s řízením letového provozu vyplývá, že pilot ohlásil muže v letadle, který vyhrožuje bombou. Dotyčného zadržela policie.

"Člověk, který hrozil nástražným výbušným systémem, je zneškodněn, v současné době v moci policie," uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. Neupřesnil, jestli zadržený u sebe bombu měl. Pasažéři z letadla jsou evakuováni, prohlédne ho pyrotechnik. Letadlo by mohlo pokračovat v letu v sobotu dopoledne, doplnil ministr.

Pilot letadla mířícího z Las Palmas do Varšavy podle záznamu na webu www.liveatc.net oznámil, že má na palubě 162 pasažérů a šest členů posádky. Letadlo mělo podle jeho sdělení ještě 5,6 tuny paliva. "Žádáme plnou pohotovost, asistenci pyrotechnické jednotky a protiteroristického týmu," hlásil.

Podle Chovance nouzové přistání na starém ruzyňském letišti nemělo dopad na letový provoz v nové části letiště využívané pro běžné lety.