Policie kvůli metanolu obvinila 11 lidí, další zřejmě přibudou

Martin Červíček (Zdroj: ČTK)

Martin Červíček (Zdroj: ČTK) Zdroj: CTK

Policie zatím v souvislosti s otravami metanolem obvinila 11 lidí, jejich počet se asi v brzké době rozšíří o další dva podezřelé. Podezřelých osob je osm. V České televizi to dnes řekl policejní prezident Martin Červíček. Otravy si v posledních dnech v Česku vyžádaly 19 mrtvých a desítky hospitalizovaných s vážnými zdravotními problémy.

Podle šéfa policie jsou mezi podezřelými a obviněnými hlavně dealeři, kteří nejsou obyčejnými prodejci, původní zdroj metylalkoholu ale policie zatím nezná. „Policie ani ostatní subjekty ještě neodhalily zdroj, a neodhalily ani všechna ta distribuční místa,“ uvedl Červíček. Někteří obvinění s policií částečně spolupracují, doplnil. Nejvíce podezřelých je podle policejního šéfa v moravských krajích.

Policie k vyšetřování otrav metylalkoholem zřídila speciální vyšetřovací tým Metyl. Ve Zlínském kraji kriminalisté ve čtvrtek objevili stáčírnu, míchárnu a sklad nelegálního alkoholu, ve kterém rozbory vzorků potvrdily metylalkohol. Na Novojičínsku policie objevila nelegální stáčírnu a v ní asi 5000 litrů podezřelých lihovin více typů.