Policie shání v půlmiliardovém tendru nové čtyřkolky

Policie

Policie Zdroj: profimedia.cz

Policie
Policie
Policie
4
Fotogalerie

Česká policie pokračuje v obnovování svého vozového parku. Bezpečnostní složky spustily tendr v hodnotě půl miliardy korun , ve kterém shánějí vozidla s pohonem všech čtyř kol.

„Cílem zakázky je náhrada stávajících služebních dopravních prostředků policie, která jsou za hranou své provozní životnosti,“ potvrdila tendr E15.cz mluvčí ministerstva Hana Malá. 

Rrámcová dohoda je rozdělena do tří dílčích částí. V rámci největší dodávky za 210 milionů korun bez daně policisté poptávají menší vozidla s benzinovými motory a minimálním výkonem 110 kilowatt. V dalších dvou menších dodávkách policisté shánějí vozidla kategorie kombi a minimálním výkonem 130 kilowatt. Slabší vozidla budou určena pro cizineckou a pořádkovou policii, ta obdrží i část silnějších vozů. Kombíky s pohonem čtyř kol mají být určeny i pro dopravní policisty.

Policisté v rámci tendru požadují také zavazadlový prostor o velikosti 480 respektive 550 litrů, klimatizaci a minimálně šestistupňovou převodovku. Na rozdíl od starých policejních aut budou nová vozidla disponovat majáky s modrou i červenou barvou. Základní požadavky na výkon a rozměry auta splňuje například mladoboleslavská Škoda s modelem Octavia

Ta se přitom dostala do problémů při posledním velkém tendru na 500 vozidel, který zrušil antimonomopolní úřad na návrh společnosti Hyundai. Důvodem byly diskriminační požadavky zvýhodňující právě automobilku Škoda.