Policie zadržela kvůli metylalkoholu další dva lidi

Policie ČR

Policie ČR Zdroj: Profimedia

Moravskoslezská policie zadržela v souvislosti s jedovatým alkoholem další dva lidi. Jsou podezřelí ze spáchání trestných činů ohrožování zdraví závadnými potravinami a porušení různých předpisů, které souvisejí s intoxikacemi nebo daňovými delikty. Policie zatím v kraji v souvislosti s kauzou metylalkoholu trestně stíhá osm lidí, z nichž tři jsou ve vazbě.

Policisté už v případu provedli přes 20 prohlídek bytů i nebytových prostor. „Je to časově velmi náročné. V některých případech počet zajištěných položek přesahuje 6000,“ řekla mluvčí. Policie také na Novojičínsku odhalila nelegální stáčírnu s asi 5 tisíci litry podezřelých lihovin.

Mezi podezřelými, které policie zadržela, je jedna žena. Obvinění se budou zodpovídat z trestných činů ohrožujících život a zdraví, mezi nimiž jsou činy úmyslné i nedbalostní. Uzná-li je soud vinnými, mohou dostat až deset let vězení.

Na otravu metylalkoholem už v Česku zemřelo 19 lidí, nejvíce z nich, jedenáct, v Moravskoslezském kraji. Ministerstvo zdravotnictví v pátek s okamžitou platností zakázalo v celé zemi prodej a nalévání nápojů s obsahem alkoholu nad 20 procent.