Pánové, jděte se napít vody

Pití čisté vody může mít naprosto zásadní vlvi na celý život

Pití čisté vody může mít naprosto zásadní vlvi na celý život Zdroj: Goop

Když jste dítě, myslíte si, že dospělý nápoj je káva. Jakmile jste v pubertě, dospělým nápojem se zdá alkohol. Ale až když skutečně dospějete, zjistíte, že celou dobu byla tímto nápojem voda. 

Voda je nejen základ nás samotných, ale i téměř všeho kolem nás. Neustále posloucháme, že musíme pít vodu a zůstat hydratovaní, aniž by ale bylo vysvětleno proč. Pravidelné a dostatečné pití vody vám může změnit celý život, takže pokud přežíváte na sladkých nápojích a kávě, zvažte následující výhody pití čisté vody. 

Zvyšuje energii

Mozek je z většiny vytvořen z vody – stejně jako celé naše tělo – a tím pádem na něj pití vody funguje jako přirozený energy drink. Budete se lépe soustředit a vydržíte více. Kokosová voda obsahuje elektrolyty, živiny a přirozeně nahradí Red Bull.

Boostuje imunitní systém

Náchylnost k nemocem na podzim a začátku zimy je ve velkém způsobena i tím, že pijeme méně vody. Pořádně se hydratovat celoročně je zásadní pro celkové zdraví. Když je venku třicet ve stínu, logicky pijeme více, ale ani v zimě nechoďte pod dva litry.

Předchází bolesti kloubů a svalů

Hydratace pomáhá udržet svaly elastičtější a klouby v lepší formě. Jestliže chodíte do posilovny, pít i před posilováním a po něm vás může zachránit před bolestmi.

Předchází kocovině

Jakmile pijete spoustu vody během konzumace alkoholu, existuje vyšší možnost, že vás nebude bolet hlava. Nebo alespoň tolik. Od určitého bodu je to o druhu alkoholu, který pijete. Dlouhodobým a vědeckým (samozřejmě) testováním jsme zjistili, že dát si krabici kokosové vody před večerem venku a mít jednu připravenou, až přijdete domů vás spolehlivě ochrání a ráno budete vypadat, jako když jste spal 15 hodin.

Pečuje o vzhled

Člověk nemůže čekat, že když věnujete dvacet minut denně čištění a krémování pleti, bude na věky mladý. Zbývá vám drtivá většina dne, kdy se o ni musíte starat. Usrkávání vody celý den pomáhá udržet mladší pleť, pomáhá se suchou a citlivou pokožkou a dokonce zlepšuje kvalitu vlasů a vousů.

Pro lidské tělo je nejlepší voda v pokojové teplotě. Tělo nemusí vynakládat energii na její ohřívání. Nicméně lepší pít vodu se spoustou ledu a nechat tělo, ať si to vyřeší, než nepít vůbec. O potřebném množství se stále debatuje a každý bude mít jiný názor, ale pokud máte ke dvěma metrům a devadesát kilo, ani ty tři litry denně nestačí.

Poslední věc je, že někteří se vyjadřují k tomu, že posedlost pitím vody je pouze moderní mánií. No, i kdyby bylo pití vody jen nějakou konspirací vytvořenou ilumináty, pravdou je, že člověk na sobě účinky vidí, jakmile začne pravidelně hydratovat. A co nejhoršího by se mohlo stát?