Bývalý český konzulát v USA na prodej: bratru za 100 milionů

Luxusní vila Castello Montebello v michiganském městě Northville, která byla českým konzulátem a v minulosti ji navštívilo i několik amerických prezidentů, je na prodej za 4,95 milionu dolarů (106 mil. Kč).

Luxusní vila Castello Montebello v michiganském městě Northville, která byla českým konzulátem a v minulosti ji navštívilo i několik amerických prezidentů, je na prodej za 4,95 milionu dolarů (106 mil. Kč). Zdroj: Signature Sotheby's International Realty

Vila má samozřejmě prostornou vstupní halu a četné reprezentační prostory.
V luxusní vile je i malý kinosál, který je designován po vzoru legendárního Paramount Theatre v New Yorku.
Nechybí klavír.
Knihovna.
V domě je celkem pět ložnic.
65
Fotogalerie

Budova bývalého českého konzulátu v americkém státě Michigan je na prodej. Honosné sídlo Castello Montebello je k mání za více než 100 milionů korun a v minulosti krom diplomatů hostilo i několik amerických prezidentů. Podívejte se v galerii, jaký dechberoucí luxus skrývá. A prohlédněte si také další zajímavé české zastupitelské úřady. 

Castello Montebello stojí na zhruba hektarovém pozemku v Northville na předměstí Detroitu. S cenovkou 4,95 milionu dolarů jde o jednu z nejdražších nemovitostí v okolí. Před lety se ale objevila na trhu nemovitostí i třikrát dráž.

Na budoucího majitele čeká opravdový luxus. Ve vile v koloniálním stylu je k dispozici sedm ložnic a stejný počet koupelen. Nechybí ani vinný sklep, salónek s barem, tělocvična, trezor a unikátní malý kinosál, který je designován po vzoru legendárního Paramount Theatre v New Yorku. Samozřejmostí je prostorná garáž až pro šest vozidel. Podle inzerátu se rezidenti mohou těšit na „naprosté soukromí, bezpečí a luxusní životní styl“.

Noblesní sídlo vybudované v roce 2000 sloužilo v minulosti jako český konzulát, jeho konec byl však nechvalný. Původní majitel objektu Thomas Prose ho totiž údajně za jeden dolar převedl na českou vládu se záměrem, aby se vyhnul dani z nemovitosti. Úspěšný podnikatel s českou babičkou se díky tomu stal českým honorárním konzulem a po vypršení mandátu měl sídlo dostat zpět. Spolupráce se po roce a čtvrt změnila v česko-americký diplomatický skandál a Ministerstvo zahraničních věcí s Prosem raději ukončilo spolupráci. Podnikatel pak dluhy na daních doplatil.

Podívejte se v galerii, jak to v luxusním sídle vypadá a jakými dalšími zajímavými budovami se česká diplomacie může pochlubit.