Česká značka KARA & návrhář Jan Černý otevírají KARA LAB

Zdroj: Kara

2
Fotogalerie

Všem známá a kvalitní česká značka Kara chytila druhý dech. Honza Černý se stal novým kreativním ředitelem a kompletně změnil dosavadní obchod v Maiselově ulici.  Přetvořil jej na exkluzivní butik, kdy nákup není jen o pořízení nové věci, ale o zážitku. Butik, nově pojmenovaný KARA LAB, má symbolizovat vizi, jak bude KARA vypadat (za) příštích dvacet let.

Tradiční adresa, nové pojetí. Obchod značky KARA v Maiselově ulici je nyní převlečen do nového kabátu a nabídne selekci modelů, za jehož výběrem bude stát sám Jan Černý.

Kara

KARA LAB je nově pojata jako multifunkční prostor. Zákazníci zde najdou to nejlepší, co aktuálně KARA nabízí. Budou se tu pořádat eventy, setkání se slavnými osobnostmi či představení nových kolekcí. Kromě showroomu poslouží prostor i jako fotostudio.

Filozofie propojující moderní prvky a odkazy na tradice značky KARA se prolíná celým prostorem.

Proměna probíhala v podstatě stylem řízené demolice. Úplně všechno ze starého obchodu jsme odstranili a šli jsme ještě dál ke kořenům. Hlavním prvkem jinak čistého prostoru je konstrukce vytvořená ze čtyř nepoužívaných dvoupatrových štendrů, které jsme objevili přímo v budově Kara. Ty jsme rozvařili a znovu zaklínili do sebe tak, že vypadají téměř jako lešení. Navíc využíváme materiál, který už existuje, což je velmi udržitelné přemýšlení nad retail prostorem,“ popisuje Honza Černý. 

Industriální styl podporují hliníkové policové systémy, na tradice naopak odkazuje například starý šicí stroj využitý jako dekorace. Eleganci a sofistikovanost prostoru dodávají svítidla, která navrhla Lucie Koldová pro Brokis. Přehlídku kontrastů završuje velká mramorová deska zdobící konstukci nabarvenou na blankytně modrou. 

Kara

Modrá se v obchodě objevuje i na dalších detailech, jako jsou například uniformy prodejních asistentek. Ty jsou zároveň inspirované tradičními krejčovskými plášti a nad kapsičkou mají ještě vyšité krejčovské nůžky, což lze vnímat jako poctu tradičnímu řemeslu.