Jaké knihy si přečíst v červenci

Knihy na červenec

Knihy na červenec Zdroj: Kateřina Benzlová

O čem lepším si na dovolené pod palmou číst, než o sportu, zločinech a trestech (nebojte, ne dlouhosáhlou ruskou klasiku) nebo případech z 2. světové války? Vybrali jsme seznam novinek, které stojí za to zabalit si je do kufru.

David Urban - Výjezdovka

Ke všem závažným trestným činům – od loupeží přes znásilnění až po sebevraždy a vraždy – vysílá operační důstojník výjezdovou skupinu. Ta sestává z detektiva, vyšetřovatele a technika, kteří se zabývají prvotní prací na místě činu. Kniha přibližuje jejich práci, která dokáže být děsivá a napínavá. Seznámíte se s pravdivými informacemi o tom, jak vypadá skutečná práce kriminalistů v terénu.

Václav Soukup - Nejlepší četa

Střelby, práce s mapou, hod granátem, pochodování, taktika, překážková dráha, přežití v lese a především spousta teorie a vědomostních testů. Knížka sleduje cestu jednotlivce základní přípravou u české armády od vyplnění nezávazného registračního formuláře až ke slavnostnímu vyřazení z kurzu.

Grigorij Rodčenkov - Ruský doping 

Kniha vypráví otevřeně celý příběh o ruském dopingu, který byl zachycen i v oscarovém dokumentu Bryana Fogela Icarus a stále fascinuje a šokuje svět. Mapuje i dětství autora, vyrůstajícího za železnou oponou, jeho první setkání s dopingem jako dvaadvacetiletého studenta sportovce na Moskevské státní univerzitě a jeho následnou kariéru v antidopingové laboratoři v Moskvě.

Jakub Dušek - Štěkot uvázaných psů 

Podzimního rána roku 1941 je v zapadlé pražské ulici protektorátu Čechy a Morava nalezeno mrtvé tělo s vyřezaným hákovým křížem na hrudi. Dramatičnost celé situace podtrhuje fakt, že obětí je policejní komisař. Za přísného dohledu nacistického aparátu začne policie rozplétat nitky komplikovaného případu.

František Kolář - Encyklopedie olympioniků

Nová a nejobsáhlejší encyklopedie československého a českého olympijského sportu. Jaké byly osudy prvního československého olympijského vítěze Bedřicha Šupčíka? Nebo Dany a Emila Zátopkových, legend československého sportu? Nejen o těchto osobnostech československého i českého sportu se dočtete v této unikátní knize. 

Článek byl poprvé uveřejněn v červenci 2021 v tištětém vydání Formen.