Sequent přináší další řadu svých inovativních hodinek. Na Kickstarteru už má stovky podporovatelů

Sequent Elektron

Sequent Elektron Zdroj: Sequent

Sequent Elektron
Sequent Elektron
Sequent Elektron
Sequent Elektron
Sequent Elektron
6
Fotogalerie

Hodinářský projekt, za nímž je i výrazná česká stopa, přichází po dvou letech s dalším modelem. Po úspěchu řady Supercharger² z roku 2019 hledá nyní zájemce o model Elektron. Jeho hlavní devízou je znovu unikátní kobinace chytrých hodinek, které nepotřebují baterku. Nabíjejí se totiž přerodem kinetické energie na elektrickou, zjednodušeně mávnutím ruky. Dalším lákadlem má pak být také materiálové zpracování. Podle zástupců švýcarské značky jde o vůbec první chytré samonabíjecí hodinky z titanu. 

Ciferníku hodinek dominují indexy se solárními články, které svítí ve tmě. Systém mechaniky uvnitř hodinek jim dává prakticky neomezenou výdrž. Hodinky jsou rovněž vybaveny pokročilými technologiemi jako je například systém pro zaznamenávání sportovních aktivit a senzor srdečního tepu. Vše je pak propojeno v aplikaci pro chytrý telefon. 

Prohlédněte si produktové video. 

Video placeholde
Sequent Elektron • Sequent

Sequent se znovu, než se do sériové výroby pustí, obrátil na Kickstarter. Kampaň pro nábor podporovatelů zahájil závěrem minulého týdne, za prvních pár dnů už překročily objednávky zamýšlené minimum několikanásobně. Kampaň přitom dál pokračuje až do konce června.

V crowdfundingu na předešlý model vybral Sequent od téměř 1800 zájemců přes 500 tisíc švýcarských franků, více než 11 milionů korun. Sequent je švýcarský startup se sídlem v Basileji a pobočkami v Tchaj-peji, Londýně a v Praze. Spoluzakladateli značky sequent jsou dva byznysmeni Harry Guhl a Adrian Buchmann.