Zájem o kuriózní SPZ je rekordní: Objevují se názvy povolání, osobní data i úplné nesmysly

Rada nad zlato.

Rada nad zlato. Zdroj: Facebook / SPZ na přání

Majitel tohoto Mercedesu nízkým sebevědomím netrpí.
Tak šup a nezdržuj!
Snad si majitelka tohoto vozu neobarví vlasy.
Nuže dobrá, ale jaké?
Ne, toto skutečně není slavný vůz komiksového Batmana, kterého v příštím roce ztvární v novém filmu Robert Pattinson.
49
Fotogalerie

Českými silnicemi jezdí vozidla s registračními značkami na přání již pátým rokem a majitelé vozidel stále přicházejí s novými originálními kombinacemi. Zájem o vlastní tabulky dokonce mírně stoupá, letošní rok je rekordní. Dosud úřady vydaly více než 18 tisíc registračních značek na přání.

Čeští řidiči jsou přitom při výběru registračních značek na přání kreativní. Na silnicích jsou tak k vidění stále nové originální kombinace jako KENTAUR1, OBRBANAN, DELFIN17 či BATMOBIL, příznačně zdobící drobný vůz značky Smart. Populární jsou také registrační značky odkazující na jména firem či vlastní podnikání.

Nejzajímavější SPZ na přání z posledních měsíců naleznete v galerii:

Letošní rok rekordní

Přeplněné čekárny úřadů s frontami žadatelů ze začátku roku 2016 jsou již sice minulostí, registrační značky na přání jsou však lákavým artiklem i po pěti letech od spuštění žádostí. Trend je dokonce mírně vzestupný. Loňský rok byl s počtem více než 3 800 žadatelů nejsilnějším a ten letošní jej dokonce již překonal.

“Letos úřady obdržely o 571 žádostí o přidělení registrační značky na přání více než ve stejném období loňského roku. Zájem o značky je ale víceméně konstantní,” potvrdil tiskový mluvčí Ministerstva dopravy František Jemelka.