Mlékárna Hollandia daruje svým zákazníkům 20 tisíc roušek. Část věnuje i Klokánkům.

Rouška s děkovným dopisem

Rouška s děkovným dopisem Zdroj: Archiv

Jogurty Hollandia
2
Fotogalerie

Karlovarská mlékárna Hollandia připravila pro své zákazníky v Česku speciální formu pomoci. Členům věrnostního programu Hollandia Club věnovala zdarma 20 tisíc roušek. Dalších tisíc kusů daruje projektu Fondu ohrožených dětí Klokánek.

V rámci současného nouzového stavu se jedná o jednu z největších hromadných rozesílek ochranných pomůcek. Kompletaci a balení zásilek zajišťuje logistická společnost HOPI.

„Chceme našim věrným zákazníkům po celém Česku nejen pomoci, ale také poděkovat. Právě díky nim a jejich velkému zájmu o naše výrobky se koronakrize Hollandie výrazněji nedotkla. Jejich podporu bychom jim proto nyní chtěli alespoň částečně vrátit. Spolu s rouškou od nás proto každý obdrží i děkovný dopis,“ řekl marketingový manažer společnosti Hollandia Karlovy Vary Jan Škoda.

Samotné pořízení chirurgických roušek vyšlo na téměř půl milionu korun. „V posledních týdnech jsme detailně sledovali dostupnost ochranných prostředků na trzích doma i v zahraničí. Snažili jsme se pružně reagovat a jakmile bylo možné alokovat roušky v potřebném počtu, učinili jsme tak prakticky z minuty na minutu. Rychlost jednání byla v tomto směru klíčová,“ uvedl Pavol Kurilla z Hopi Holding, jehož součástí je právě i Hollandia.

Hollandia Club má v Česku okolo 20 tisíc členů a protože společnost ještě před nákupem roušek počítala s určitou rezervou, má dnes k dispozici 21 tisíc kusů ochranných pomůcek. Zbylých zhruba tisíc roušek chce věnovat Fondu ohrožených dětí a jejich zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Klokánek, se kterým Hollandia již v minulosti spolupracovala.