V pražských Řepích budou dnes po obědě "létat" klauni

Virtuální zdravotní klaun

Virtuální zdravotní klaun Zdroj: Zdravotní klaun

Virtuální zdravotní klaun
2
Fotogalerie

Zdravotní klauni navštěvují domovy pro seniory již mnoho let. Jejich jediným cílem je rozveselit publikum, které často v danou chvíli tolik radosti nemívá. Nyní, v době karantény klauni za pacienty nemohou, hledají ale cesty, jak se aspoň přiblížit. Třeba online. A nebo i jinak. V úterý odpoledne pak například jedním ještě originálnějším způsobem. 

V Domově sv. Karla Boromejského v pražských Řepích (K Šancím 50, 163 00 Praha 17) uspořádá neziskovka Zdravotní klaun speciální vzdušnou klauniádu. Přesněji řečeno před domem, přímo před jeho okny. Hydraulická plošina klauny vyzdvihne do výšky několika metrů tak, aby na ně obyvatelé zdejšího domova pro seniory ze svých oken dobře viděli, pobavili se a přišli v těžké době na veselejší myšlenky. 

Další aktivity Zdravorního klauna si můžete prohlédnout například na facebookovém profilu organizace ZDE.

Zdravotní klaun je dobročinná organizace s národní a mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem i geriatrickým pacientům. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím návštěv speciálně vyškolených Zdravotních klaunů.

Síť zahrnuje 86 Zdravotních klaunů, 62 spolupracujících nemocnic, 7 domovů pro seniory a 2 hospice. Zdravotní klaun je partnerem Red Noses International a členem European Federation of Hospital Clown Organizations.