Amazon popřel, že začne přijímat platby v bitcoinu. Jeho hodnota opět klesá

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin po krátkém pondělním výstupu nad 40 tisíc dolarů, tedy zhruba 872 tisíc korun, opět klesla. Největší světový internetových obchod Amazon totiž popřel zprávu, že hodlá do konce roku začít přijímat platby v bitcoinech. Informovala o tom agentura Reuters.

Podle serveru CoinDesk se bitcoin krátce po 13 hodině středoevropského času prodával za 37 598 dolarů. Jeho cena tak za posledních 24 hodin vykazovala pokles zhruba o 2,5 procenta. V pondělí večer přitom vystoupila až na 40 539,39 dolaru. Hranici 40 tisíc dolarů tak překonala poprvé od poloviny června.

E-COMMERCE SUMMIT 2021: Největší online e-commerce konference. Zjistěte víc >>>

K růstu ceny bitcoinu přispěla nedělní zpráva londýnského listu City A.M., že Amazon plánuje do konce roku začít přijímat platby v bitcoinech. Amazon ale v pondělí tuto zprávu popřel. "Bez ohledu na náš zájem o tuto oblast není spekulace ohledně našich konkrétních plánů pro kryptoměny pravdivá," uvedla firma.

Video placeholde
Bitcoin a jeho vliv na cenu nemovitostí • Videohub

Cenu bitcoinu minulý týden podpořily i komentáře šéfa automobilky Tesla Elona Muska a šéfa internetové společnosti Twitter Jacka Dorseyho. Musk uvedl, že výrobce elektromobilů Tesla s největší pravděpodobností znovu začne přijímat platby v bitcoinech. Dorsey následně prohlásil, že bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru.