Bitcoin výrazně posílil. Pomohl mu Musk, ale i Amazon

Bitcoin.

Bitcoin. Zdroj: Profimedia.cz

Cena kryptoměny bitcoin výrazně vzrostla a poprvé od poloviny června překročila hranici 39 tisíc dolarů (zhruba 850 tisíc korun). K růstu podle odborníků přispěla řada faktorů, včetně příznivých komentářů šéfa výrobce elektromobilů Tesla Elona Muska a šéfa internetové společnosti Twitter Jacka Dorseyho, píše server CNBC.

Podle údajů serveru CoinDesk cena bitcoinu v noci na dnešek vystoupila až na 39 544,29 dolaru, tedy na nejvyšší úroveň od 16. června. Krátce před 8 hodinou středoevropského času se bitcoin prodával za zhruba 38 537 dolarů. Jeho cena si tak za posledních 24 hodin připisovala téměř 12 procent.

Začátkem minulého týdne bitcoin sestoupil pod hranici 30 tisíc dolarů, později však zamířil vzhůru. Musk uvedl, že Tesla s největší pravděpodobností znovu začne přijímat platby v bitcoinech. Dorsey pak prohlásil, že bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru. Londýnský list City A.M. navíc v neděli s odvoláním na nejmenovaný zdroj informoval, že internetový obchod Amazon plánuje do konce roku začít přijímat bitcoinové platby.

Pět způsobů, jak přijít o vše na kryptoměnách

Video placeholde
Pět důvodů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub