Binance dál šetří, po propouštění teď kryptoburza stopla zaměstnancům benefity

Logo kryptoměnové burzy Binance

Logo kryptoměnové burzy Binance Zdroj: profimedia.cz

Kryptoměnová burza Binance minulý měsíc kvůli klesajícímu zisku snížila zaměstnancům benefity. Píše o tom na svém webu deník The Wall Street Journal (WSJ). Stejný list minulý týden napsal, že největší kryptoměnová burza propustila v posledních týdnech více než 1000 zaměstnanců.

Podle WSJ je to znamení, že firma má finanční potíže, deník ale dnes zároveň připomněl, že její zakladatel a výkonný ředitel Changpeng Zhao minulý týden zaměstnance ujistil, že podnik je stále v zisku.

Binance v interním sdělení zaměstnancům, do kterého nahlédl WSJ, píše, že s účinností od 19. června například přestane proplácet volání z mobilních telefonů nebo nebude přispívat na fitness a na výdaje za práci z domova. "Vzhledem k současnému tržnímu prostředí a regulačnímu klimatu, které bohužel vedlo k poklesu zisku, musíme být při utrácení opatrnější,“ stojí ve zprávě, která nevylučuje další snižování nákladů.

Binance v posledních týdnech propustila více než 1000 zaměstnanců a plánuje propouštět další, napsal WSJ v pátek. Několik stovek dalších zaměstnanců zákaznických služeb firma propustila minulý týden, uvedli bývalí zaměstnanci.

Changpeng Zhao na páteční schůzce společnosti při příležitosti šestého výročí jejího založení zaměstnancům řekl, že Binance je stále zisková a nemá na ni žádný vliv žaloba Komise pro cenné papíry a burzy (SEC). Podle lidí, kteří se schůzky zúčastnili, ale také uvedl, že by každé tři až šest měsíců mohlo nastat další propouštění a že si není jistý, kdy a zda vůbec obnoví zrušené benefity.