Bitcoin a jeho držitelé hledají dno. Tohle jsou indicie, kdy je nejlepší příležitost k nákupu

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: E15

Kdo z investorů si vzal letní volno s cílem úplně se odstřihnout od sledování akciových či bitcoinových grafů, bude možná litovat. Kvůli masivnímu propadu ceny digitálních měn by mohli kryptospekulanti přijít o slušnou investiční příležitost. Vše se samozřejmě točí kolem otázky, kde leží bitcoinové cenové dno. Více v aktuálním kryptografu týdne.

Do fatálních problémů se postupně dostává jeden kryptoprojekt za druhým, bitcoin ale odolává. Když ne cenově, tak alespoň funkčně. Stále dochází k potvrzování bloků s transakcemi každých zhruba deset minut, stále jde o platby, které třetí strana nemůže zamítnout, a stále jde o digitální peníze, které při úschově mimo centralizované burzy nemůže držitelům nikdo jen tak zkonfiskovat. Zní to jako banální opakovačka, ale řada lidí na podobné teze nejspíš zapomněla.

Usuzovat to lze alespoň z toho, že bitcoinů se teď zbavují hlavně ti držitelé, kteří kryptoměnu poprvé nakupovali během posledních 18 měsíců. Prodávají podle všeho v panice nehledě na realizovanou ztrátu.

Připomeňte si díky videu základní poučky pro investice do krypta:
Video placeholde
Pět způsobů, jak přijít o vše na kryptoměnách • Videohub

Draze nakupovat a levně prodávat? Ne, takhle se to nedělá. V časech tržních propadů prý platí „cash is king“. Skutečný král ale bude hlavně ten, komu se podaří vydělat na vychytání cenového dna.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!