Bitcoin opět přesáhl padesátitisícovou hranici. Dlouho se nad ní neudržel

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: ČTK

Bitcoin se po čtyřech týdnech vrátil nad hranici 50 tisíc dolarů (zhruba 1,1 milionu korun). Nejznámější a největší kryptoměna výrazně posiluje od začátku října, vyplývá to z údajů kryptoměnových burz.

Bitcoin se propadl pod 50 tisíc dolarů 7. září, kdy se začal používat jako oficiální platidlo ve středoamerickém státě Salvador. Ten se stal první zemí na světě, která k takovému kroku přistoupila. Cena bitcoinu pak oslabovala, až se 21. září dostala na 40 596 dolarů.

Dnes krátce před 12:30 se bitcoin podle údajů kryptoměnové burzy Bitstamp pohyboval kolem 50 245 dolarů, a přidával tak více než dvě procenta. Dlouho se ale nad 50 tisíci dolarů neudržel, aktuálně se již opět obchoduje těsně pod touto hranicí. Druhá největší kryptoměna ethereum vykazovala podobný procentní nárůst a prodávala se zhruba za 3455 dolarů.

Investiční produkty a fondy investující do kryptoměn zaznamenávají sedmý týden po sobě příliv hotovosti, uvedla s odkazem na údaje společnosti CoinShares agentura Reuters. Institucionální investoři získali větší důvěru poté, co přišla podpůrná vyjádření ke kryptoměnám ze strany některých regulačních orgánů.