Slovenská Paralelní Polis má fungovat i jako firemní inkubátor, říká její zástupce

Juraj Bednár

Juraj Bednár Zdroj: paralelní polis

Paralelní Polis na Slovensku
Paralelní Polis na Slovensku
Paralelní Polis na Slovensku
Paralelní Polis na Slovensku
Paralelní Polis na Slovensku
8
Fotogalerie

Provozovatelé neziskové organizace Paralelní Polis oznámili expanzi na Slovensko, v Bratislavě otevřou svou druhou pobočku. „Cílem je decentralizace našeho konceptu,“ říká mluvčí slovenské pobočky a hacker Juraj Bednár.

Proč jste se rozhodli otevřít novou pobočku?

Jsme skupina lidí, která žije v Bratislavě a má stejný cíl – žít ve světě, kde mají lidé možnost odpoutat se od státu a žít v svobodné společnosti. Myšlenka pražské Polis se nám líbí a myslíme si, že každé město si zaslouží svou vlastní Paralelní Polis.

Jaký bude program bratislavské Polis?

Část z něj už organizujeme v různých dočasných prostorech – Bitcoin meetup, Ethereum meetup, přednášky o vzdělávání a podobně.


Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>


Připravujeme přednášky o biohackingu, workshopy o genetice, svobodném podnikání a podobně. Zároveň chceme pomáhat firmám, které pomáhají našemu cíli – decentralizaci, bezpečnosti, soukromí, kryptografii, paralelnímu finančnímu systému a podobně.

Takže program velmi podobný pražské Polis…

Máme podobné zájmy, velká část programu obsáhne podobná témata. Máme ale i vlastní specifika.

Mezi zakladateli je několik lidí, kteří se zajímají o biohacking – osvobození se od omezení těla, zvýšení produktivity a podobně. Vzhledem k omezení prostor se budeme snažit coworking směřovat víc k inkubátoru pro firmy.


Informace o kurzu bitcoinu najdete zde >>>


Bude se v nové pobočce platit kryptoměnami? Jakými?

Ano. V první fází uvažujeme o litecoinu a bitcoinu. Zvažujeme i vlastní tokeny jako odměnu za příspěvek do crowdfundingové kampaně.

Lze slovenskou Polis považovat za pobočku té české?

Ano i ne. Cílem je decentralizace našeho konceptu. Pražská Polis chce mít dopad na užší a širší společnost, ale při jakkoliv kvalitní snaze dokáže obsloužit jen malou část obyvatel naší planety.

Proto chceme maximálně otevřít koncept Paralelní Polis. Nové pobočky by měly být maximálně nezávislé, kromě myšlenky a sdílení know-how by neměly být majetkově propojené. Komunikujeme s lidmi ve čtyřech dalších městech o možnostech otevření těchto prostor a věříme, že v roce 2018 nevznikne jen jedna pobočka.

Jak koupit bitcoin

Bitcoin v roce 2018

Dogecoin byl parodií. Teď má hodnotu milionu dolarů