Adrenalinový šílenec, který létá jako veverka

letucha

letucha Zdroj: 21.stoleti

(VIDEO) Člověk se naučil létat, ale jeho pohyb ve vzduchu je na hony vzdálen "létacím snům", které se snad každému někdy zdály. Nejblíže k nim má milovník adrenalinu Jeb Corliss, který skáče ze skal nebo vysokých budov, odkud vysokou rychlostí plachtí, navlečen do zvláštní kombinézy, díky níž připomíná letuchu – "létající veverku". Speciání oblek umožňuje Corlissovi i manévrovat, jak lze vidět na těžko uvěřitelných videozáběrech.

Jeb Corliss má za sebou například skoky z Eiffelovky, z Petronas Towers v Kuala Lumpur nebo famózní průlet sklaní průrvou v Číně. Také má na svém kontě podmínku a stovku hodin prospěšných prací, které vyfasoval poté, co ho zadržela bezpečnostní agentura těsně předtím, než se ve svém svém oblečku vrhl z vyhlídkové terasy Empire State Building.

letuchaletucha | 21.stoletiLidé chtěli původně při létání napodobit ptáky. Jeb Corliss má však nejblíže k této letuše

Jeb Corliss přo svých nebezpečných podnicích zažil řadu perných chvilek, ale zatím ze všech „řízených pádů“ vyvázl se zdravou kůží. Tedy do letošního 16. ledna… Při skoku z Table Mountain v Jižní Africe nevyšlo všechno, jak mělo, Corliss pravděpodobně zavadil nohou o skálu, roztočil se a spadl dříve, než měl přistát bezpečně s pomocí padáku. Odnesl to zlomeninami obou nohou, což lze vzhledem k okolnostem považovat za štěstí.