Adrenalinový zážitek na Kavkaze skončil smrtí v kouli

Adrenalinové kutálení se v obří plastové kouli z horského svahu, takzvaný zorbing, skončil na ruském Kavkaze tragicky. Obří koule se dvěma odvážlivci uvnitř "odskočila" z vytyčené trasy na hoře Dombaj do propasti a pád dopadl pro polovinu posádky tragicky. Nehoda se vyšetřuje, pořadatelům zábavy hrozí trestní stíhání.

„Našli je uvnitř koule na těžko dostupném místě u zamrzlého jezera. Denis Burakov z Pjatigorska ještě žil, ale měl přeraženou páteř a cestou do nemocnice zemřel. Druhý mládenec utrpěl otřes mozku a drobná poranění. Vzhledem k osudu svého partnera měl náramné štěstí. Z nemocnice jej již propustili,“ prozradil vyšetřovatel Sergej Šuvajev reportérům populárního listu Komsomolskaja pravda.

„Zorbing“ je na Kavkaze zábava laciná. Kutálení po svahu vyjde jen na 300 rublů, čili necelé dvě stovky korun. Kamarádi oběti však místo videa s dobrodružným kouskem natočili poslední cestu svého přítele. Záběry už viděly statisíce lidí.

Ruské úřady se snaží přeměnit severní Kavkaz, dosud známý hlavně řáděním muslimských povstalců a represemi pořádkových sil, v oázu turistiky. Přispět by k tomu měly i zimní olympijské hry, které se příští rok uskuteční v nedalekém Soči.