Air Telecom má nového majitele, z U:fon bude také virtuál

U:fon

U:fon

Finanční skupina Nordic Investors dokončila převzetí mobilního operátora Air Telecom. Naopak značka U:fon zůstává původnímu majiteli Martinu Hesovi, který v řádu několika týdnů nabídne služby virtuálního operátora. Air Telecom bude nabízet komplexní služby pevných linek, mobilní připojení k internetu a mobilní hlas v síti CDMA na frekvenci 400 MHz.

„Jsme rádi, že jsme celou transakci úspěšně dokončili. Chceme hrát zásadní roli v budoucí elektronizaci zdravotnictví, a proto je pro nás Air Telecom strategickou investicí. Soustředíme se na kvalitní služby v rámci sítě CDMA a nově získané LTE. Disponujeme silným investičním kapitálem, který nám umožní investovat do modernizace sítě tak, abychom byli schopni poskytovat nejmodernější služby, jako rychlá data a speciální datové služby na špičkové úrovni,“ uvedl zakladatel Nordic Tomáš Otruba.

Air Telecom disponuje frekvenčním pásmem s vysokou prostupností dat, které umožňuje vybudovat moderní telekomunikační síť s nízkými náklady. To má poskytovat podmínky pro připravované aplikace elektronického zdravotnictví.

„Je to pro nás logické vyústění. V uplynulých letech jsme intenzivně pracovali na posunu společnosti a rozhodli jsme se pokračování vložit do nových rukou. Dlouhodobě pro nás přestávalo být smysluplné vlastnit mobilní síť, ve které bude nutné uskutečnit nemalé investice, proto jsem rád, že jsme se takto s Nordic Investors dohodli. Nadále budeme pokračovat a prodávat služby pod značkou U:fon, velmi brzy tedy započneme s renesancí značky,“ uvedl Hes.

Nordic Investors založili v dubnu 2015 advokáti Tomáš Otruba a Jan Petřík. Působí v regionu střední Evropy. Soustřeďuje se na projekty z oboru nemovitostí a informačních technologií.