Akademická půda přece jen snese spíš striptýz než žluklé máslo

(VIDEO) Hned dvě moravské vysoké školy vzbudily v minulých dnech zájem médií. Důvody jsou však velmi odlišné; zatímco Filozofické fakultě Masarykovy univerzity vyhrožuje zhrzený bývalý student masakrem, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně letí po síti YouTube jako akademický ráj, kde studentky své referáty doprovázejí striptýzem.

Nástrojem pomsty vyloučeného studenta Damiana Sieczkowského byly zatím jen exkrementy, žluklé máslo a zamřelá ryba odhozená za skříň. Nikdo si teď v brněnské škole netroufá odhadnout, co může ještě následovat. To studentka vysoké školy ve Zlíně zanechala svou přednáškou na téma Moderní umění v 90 sekundách mnohem lepší dojem.

Bleskový exkurs po dějinách moderního umění

Oněch devadesát sekund se vlastně krylo s jakýmsi polostriptýzem, při němž jednotlivé kusy odkládaného oděvu symbolizovaly díla největších umělců moderního umění – Edwarda Muncha, Pabla Picassa, Marcela Duchampa, Pollocka a dalších. Na projekčním plátně za studentkou-performerkou se objevovaly jen názvy děl a jména autorů.

Studenti v posluchárně byli za minutu a půl soustředěné pozornosti nakonec odměněni odhalenými ňadry a instantní přednášku ocenili potleskem. Jak bývá zvykem, akci někdo natáčel na mobilní telefon a škola se tak vzápětí dočkala pozornosti, z níž akademické vedení možná také není nadšené. Nikdo si teď ve zlínské škole netroufá odhadnout, co může ještě následovat.