Akvizice za miliardu dolarů. Yahoo koupí blogovací službu Tumblr

Tumblr

Tumblr

Yahoo chystá největší akvizici za deset měsíců, kdy v čele firmy stojí Marissa Mayerová. Za 1,1 miliardy dolarů koupí populární internetovou službu Tumblr, která nabízí jednoduché vedení blogu s možností vkládat fotografie, videa nebo linky na jiné weby. Informoval o tom list The Wall Street Journal (WSJ) s odvoláním zdroje obeznámené se situací. Koupi už údajně schválila správní rada Yahoo.

Yahoo by s Tumblr získala sociální médium, které ke zveřejňování svých článků na internetu používají miliony lidí. Konkrétně Tumblr aktuálně uvádí, že obsahuje 108 milionů blogů s více než 50 miliardami příspěvků.

Tumblr funguje od roku 2007. Start-up se chytnul a začal rychle růst. Podle WSJ ale zatím vytváří jen malý zisk, reklamu začal do svých služeb vkládat teprve loni.

Pro finančně zajištěné Yahoo je ale Tumblr zajímavý tím, že je populární mezi mladou uživatelskou základnou. Akvizice by mohla obnovit dřívější „cool faktor“ Yahoo, který se v posledních letech vytrácel, uvedl technologický blog AllThingsD.

Akvizice Tumblr přichází krátce poté, co se Yahoo nepodařilo koupit francouzský web pro sledování a vkládání videí Dailymotion.

Nová šéfka Yahoo Marissa Mayerová se snaží přitáhnout nové inzerenty v době, kdy se Yahoo potýká s poklesem příjmů z internetové reklamy. Ty se v prvním čtvrtletí roku propadly o 11 procent na 402 milionů dolarů, což podle AP naznačuje, že Yahoo na trhu s reklamou čím dál více zaostává za konkurenty Google a Facebook.

TumblrTumblr