Apple má patent na navigaci, která vaše auto vrhne do 3D prostoru

Apple, preméra iPhonu 5, ilustrační foto

Apple, preméra iPhonu 5, ilustrační foto Zdroj: CTK/AP

Podle Apple Insideru pracuje Apple na podobné službě, jakou je Google Street View. Naznačuje to patent, který si kalifornská společnost nechala zaregistrovat. Nemá však jít o přesnou kopii, Apple má funkcionalitu posunout dál a naplno ji použije i při navigaci. Ta hlavní změna má nastat v ovládání – ke slovu přijdou senzory umístěné v mobilu, software pak získaná data o pohybu vozidla (respektive uživatele) promítne na obrazovku.

Podle patentu navigace upozorní na body zájmu a důležité objekty. Informace budou kategorizované a díky tomu dostane uživatel možnost vybrat, které z nich se zobrazí. Funkce se bude hodit především v případě, že jde o zařízení s menším displejem.

Apple InsiderApple Insider | Apple InsiderApple InsiderApple Insider | Apple InsiderNavigace by podle Applu měla vypadat, jako když se vozidlo/chodec pohybuje ve 3D prostoru (obrázek: Apple Insider) Zajímavá má být také podpora více zařízení současně, takže byste na iPhonu měli 3D náhled a na iPadu podrobnou mapu. Zajímavě zní také technologie pro lokalizaci a navigaci v budovách, Apple na ni hodlá navázat obrovský byznys v podobě přesně zacílené reklamy na obchody umístěné v nákupní galerii.

Zdroj: MobilMania.cz