Apple nabídl Samsungu mír. Podmínky jsou naivní a hloupé

Apple, Samsung

Apple, Samsung

Než se dostaneme k „hitu dne“, na který láká titulek, pojďme rekapitulovat. Minulý týden se slavilo u Samsungu, titulky hlásaly „Velký neúspěch Applu: Galaxy Tab 10.1 dostal zelenou v Austrálii“. Jenže pak přišlo odvolání společnosti Apple, kterému soud vyhověl a předběžné opatření prodloužil do 9. prosince. Samsung si stojí na svém a „až se prokáže jeho nevina, bude Apple žalovat o náhradu škody.“ Více na zdnet.com.au.

Alespoň malou útěchou budiž Samsungu rozhodnutí amerického soudu, u kterého Apple požadoval zákaz prodeje vícero zařízení série Galaxy. Soudce kauzu uzavřel s tím, že Applu nevzniká nenahraditelná škoda. Jestli máte chuť na 65 stran právnické angličtiny, můžete se díky Foss Patents probrat celým výnosem.
Pojďme na slíbený hit

Lidé z Apple asi cítí, že série soudních sporů s kde kým a po celém světě není úplně žádoucí. A tak nabídli smír svému největšímu soupeři – korejskému Samsungu. Základem jsou body, kterými by se měl Samsung řídit při navrhování svých výrobků. Apple tomu říká „tipy pro alternativní design“ a tady jsou.

Apple, SamsungApple, Samsung

Pro design telefonů Samsung Apple navrhuje:

Čelní strana není černá

Celkový tvar není obdélníkový a nemá zaoblené rohy

Displej není umístěn v symetrickém středu čelní strany přístroje

Displej má výrazné rámování

Otvor sluchátka není vodorovný

Apple, SamsungApple, Samsung

Pro tablety Samsung navrhuje Apple podobné „špeky“, navíc zde jsou tyto body:

Čelní plocha přístroje netvoří jednu kompaktní rovinu

Průřez přístroje není tenký

Pestrý, členitý vzhled

Ano, všechno to zní hloupě, naivně, infantilně, absurdně. Možná vás napadnou další přívlastky, ale když to patentní právo dovolí… Když budeme číst mezi řádky, Apple vlastně Samsungu vzkázal: „Vyrábějte tlusté, asymetrické a neforemné škatule s tlustými rámečky kolem displejů.“