Architekt roku už má pět finalistů, podívejte se na jejich projekty

Zdeněk Fránek - Modlitebna církve bratrské v Litomyšli

Zdeněk Fránek - Modlitebna církve bratrské v Litomyšli Zdroj: Petr Polák

CBA / Miroslav Vodák, Tomáš Zdvihal. Přednáší, diskutují, inspirují, srovnávají, vysvětlují, kritizují, organizují. Jsou zváni k prezentacím po celé republice, prosazují architektonické soutěže a výrazným způsobem dle poroty přispívají k lepšímu pochopení role architektury ve společnosti.
Petr Hájek: V současnosti dokončil v Praze dostavbu Centra současného umění DOX a rekonstrukci vodárenské věže na Letné pro dům dětí a mládeže a mateřskou školu. Kromě jiného aktivně vystavuje a je spoluautorem řady publikací.
Petr Hájek
Petr Hájek: Multifunkční sál v Litomyšli
Zdeněk Fránek
15
Fotogalerie

Blíží se vyhlášení soutěže Architekt roku. Ta se zaměřuje na osobnosti, které se během uplynulých pěti let významně zasloužily o architekturu v Česku. Ve fotogalerii si prohlédněte, s jakými projekty finalisté porotu zaujali.

Členové poroty, kterou tvoří například Adam Gebrian nebo Regina Loukotová, posuzovali 16 nominovaných, z nichž nakonec vzešla pětice finalistů – architekti Zdeněk Fránek, Petr Hájek, Petr Hlaváček, liberecký ateliér MJÖLK a architektonická dvojice Miroslav Vodák a Tomáš Zdvihal z platformy CBA, jež dle mínění porotců přispívá k lepšímu pochopení role architektury ve společnosti.

„Sledujeme celkový přínos nominované osobnosti pro společnost, její profesní a morální integritu, vliv na vznik kvalitní architektury a rozvoj prostředí, odbornou úroveň i osobní nasazení,“ říká člen poroty Josef Pleskot. Vyhlášení soutěže proběhne 11. září 2018 v prostorech CAMP v Praze.