Asijská mládež je příliš připoutaná k sociálním sítím

Twitter

Twitter

Mládež v Singapuru nebo v Číně by se měla začít učit krátit čas, který tráví online. Nedávný průzkum mezi lidmi ve věku od 19 do 26 let, který uskutečnila reklamní agentura JWT, zjistil, že více než polovina dotázaných je svými aktivitami na Facebooku, Twitteru a podobných sociálních serverech příliš pohlcená.

Zvládnout závazky na sociálních sítích, jejichž účelem původně bylo mimo jiné usnadnit komunikaci mezi lidmi, nyní mnozí vnímají jako povinnost, nikoli zábavu, píše se v článku The Wall Street Journal.

V Číně téměř dvě třetiny dotázaných uvedly, že cítí tlak být neustále v kontaktu prostřednictvím různých sociálních sítí; v Číně jde především o Qzone, mikroblogy weibo a Ren Ren. Celkem 58 procent dotázaných dodalo, že tyto závazky vůči sociálním sítím jsou pro ně stresující. Více než polovina uvedla, že se tento tlak za poslední rok zvýšil.

Čínský trh je jedním z nejmohutnějších na světě pokud jde o sociální sítě; celkem 91 procent dotázaných uvedlo, že během posledních šesti měsíců některý těchto serverů navštívili.

V Singapuru, kde je rozšíření chytrých telefonů největší na světě a kde tento přístroj vlastní asi 55 procent obyvatel, mladí lidé navštěvují sociální servery nejčastěji když jsou venku a někde čekají, a pak také ve vlastní ložnici. Každý desátý dotázaný připustil, že se na sociální síť připojil i ve chvíli, kdy byl s partnerkou či partnerem v intimní situaci, a 17 procent dotázaných navštívilo sociální server během rande.