Atlety čeká boj ve Velké ceně Kolína

Nedělní atletické závody v Kolíně jsou otevřené široké veřejnosti.

Mistři a mistryně republiky i široká veřejnost budou závodit v neděli od půl desáté dopoledne na kolínském atletickém stadionu o Velkou cenu města Kolína.

„Z našich kolínských nadějí se předvede například oštěpařka Petra Andrejsková, která byla druhá na mistrovství republiky dorostu,“ řekl šéf atletického oddílu Jiří Tuček.

„Diváci uvidí také dva žákovské mistry republiky, sprinterku Petru Sotonovou a skokana do výšky Matyáše Daleckého,“ upozornil Tuček.

V rámci Velké ceny se v Kolíně chystají různé tradiční disciplíny. „Závod je otevřený každému od žáků po dospělé. Stačí včas se přihlásit,“ řekl Tuček. Včas se přihlásit znamená pětačtyřicet minut před startem disciplíny.

Při Prágrově memoriálu se v rámci Velké ceny sportovci utkají po čtyřiasedmdesáté v klasickém pětiboji, tedy ve skoku do dálky, hodu oštěpem a diskem, běhu na dvě stě metrů a patnáct set metrů. Buzkovy míle se běžely jen o tři ročníky méně. Sprinteři budou bojovat v trojboji mužů po devětapadesáté. Dále sportovci soutěží ve skocích do dálky a do výšky, běhu a hodu oštěpem.

„Možná se mimo soutěž objeví i kolínská atletická hvězda, kladivářka Kateřina Šafránková,“ láká diváky na stadion Tuček. Šafránková získala v červenci na mistrovství Evropy juniorů stříbrnou medaili.